NYHETER

Här samlar vi nyheter, pressmeddelanden och pressbilder. Är du journalist eller representerar media, kontakta gärna Johan Wulfcrona, grundare Restpad, tel 073-787 64 62.

NYHET

 

2016-01-15

Restpad söker referenspersoner

Har du eller någon du känner problem med rastlösa ben? Just nu söker vi 10 personer som kan testa Restpad, en CE-märkt produkt framtagen för att lindra besvären.

Du får en Restpad helt kostnadsfritt, det enda du förbinder dig till är att utvärdera produkten efter användning.

Svara på följande frågor (genom att kommentera vårt inlägg på Restpads Facebooksida om att vi söker referenspersoner ) senast 31 januari 2016, så väljer vi ut 10 personer som får testa produkten:
1. Hur ser dina besvär ut? Beskriv kortfattat.
2. Vad gör du för att lindra besvären idag och vad har det för effekt?

Vi kommer att göra ett urval bland de som vill delta i testet för att säkerställa en spridning i testgruppen.
Tipsa gärna om du känner någon som har besvär med rastlösa ben. 

 

PRESSMEDDELANDE

 

2015-12-28

Ny innovation lindrar rastlösa ben

En miljon svenskar lider av sjukdomen Restless legs syndrome, RLS, med besvärliga krypningar, smärtor och domningar i benen som gör det helt omöjligt att sitta stilla och att sova. Nu finns det hjälp i form av magnetbandet Restpad, en patenterad innovation som lindrar symptomen redan inom 15 minuter.

 

– Rastlösa ben är extremt obehagligt och ger ofta svåra sömnstörningar. Tyvärr lider många i det tysta och vet varken vad besvären beror på eller att det finns lindring mot problemet, säger Johan Wulfcrona, som utvecklat Restpad efter att själv ha haft problem med sjukdomen i hela sitt vuxna liv.

 

Skapar magnetiskt tryck

Restpad är ett patenterat medicintekniskt hjälpmedel i form av ett magnetband som fästs på benet där stickningarna är som värst. Bandet skapar ett tryck som bidrar till att oron i benen försvinner. Effekten märks efter bara 15 minuter, och metoden kan även användas förebyggande under till exempel flygresor, biobesök eller en stund innan du går och lägger dig.

 

Johan Wulfcrona har själv haft problem med rastlösa ben sedan 1987. Han har testat allt från kvällspromenader till medicinering mot sjukdomen, men när inget av det fungerade började han se sig om efter en ny metod.

 

– Det är konstaterat att magnetbehandling kan hjälpa mot utstrålande smärtor i benen. Det fick mig att fundera på om metoden även skulle kunna tillämpas vid rastlösa ben. Eftersom jag inte kunde hitta någon produkt på marknaden bestämde jag mig för att utveckla den själv, säger han.

 

Patenterad produkt

Restpad är en godkänd CE-märkt produkt utvecklad i nära samarbete med rådgivare och forskare. Tillsammans med det tryck som metoden skapar lindrar de naturliga magneterna i bandet besvären, 95 procent av användarna uppger att de slipper eller minskar sina problem.

 

Britt Olsson, 68 år från Sundsvall, har länge haft bekymmer med krypningar i benen. Hon har prövat Restpad och har äntligen hittat en metod som lindrar symptomen.

 

– Jag reser väldigt mycket och mitt största problem har varit under just resorna. Varje gång som jag har åkt flyg, tåg eller bil har smärtan kommit. Men sedan jag började använda Restpad har jag inga problem längre, smärtan och krypningarna försvinner direkt.

 

Om Restless legs syndrome, RLS

Restless legs syndrome, eller Willis Ekboms sjukdom som den också heter, är en sensorimotorisk sjukdom som ger smärtor, krypningar och ryckningar i benen. Trots att det är en vanlig sjukdom är den fortfarande relativt okänd. Symptomen kommer vanligen kvälls- och nattetid och ger ofta sömnproblem. Uppemot 15 procent av landets vuxna befolkning, eller drygt 1,1 miljon svenskar, beräknas ha RLS, enligt en uppskattning av Läkemedelsverket. Besvären kommer ofta i 30- till 40-årsåldern och andelen som har besvär ökar med åldern.

 

Produkten finns tillgänglig via www.restpad.se.

 

Läs mer: Vanligaste frågorna om Restpad

 

För mer information, kontakta

Johan Wulfcrona, grundare Restpad Scandinavia AB, tel 073-787 64 62

Här kan du skapa innehållet som används inom modulen.

Nöjda ben eller pengarna tillbaka!

Kontakt

E-post:
info@restpad.se

Utdelningsadress:
RESTPAD Scandinavia AB
Linnegatan 18
114 87 Stockholm

Kundservice och logistikcenter i Växjö

Restpad
Alwex Lager & Logistik
HÖGSBYVÄGEN 3
352 50 Växjö

Organisationsnummer:
556842-4252