ANVÄND DIN RESTPAD PÅ RÄTT SÄTT

Anpassa din Restpad efter dina behov. Här kommer en guide i tre steg.

Så använder du din Restpad

1. Spänn din Restpad över den vad där det kryper som mest, eller där du känner att smärtan är på väg att komma. Din Restpad ska spännas över vadens tjockaste del och mot din hud eller en nylonstrumpa – den fungerar inte över byxor eller tjocka strumpor. Eftersom Restpad tål maskintvätt behöver du inte vara orolig för att den blir smutsig.

2. Dra åt spännet så att bandet nätt och jämnt stannar uppe, men inte faller ner mot din ankel.

3. Därefter drar du åt din Restpad minst 2 steg. Om bandet exempelvis stannar uppe vid steg 2 ska du dra åt den till minst steg 4. Om krypet inte försvinner inom 15 minuter kan det bero på att bandet sitter fel. Testa att flytta din Restpad någon centimeter uppåt eller neråt så att du känner att magnetfältet placeras mitt på krypet. Dra åt ytterligare ett halvt steg.

För bästa effekt kan du behöva testa dig fram, och leta efter den plats på benet där bandet gör störst nytta. Besvären kan även flytta på sig från gång till gång.

Viktigt för bästa resultat

1 Restpad arbetar mest effektivt om du sätter på dig den så tidigt som möjligt. Gärna strax innan du tror att du kommer få dina besvär.

2 Ska du exempelvis flyga och vet om att du kommer få problem kan du sätta på dig din Restpad direkt när du har satt dig på flygplanet.

3 Ett av problemen med RLS är att krypet och smärtan kan variera från dag till dag. En tumregel är att du vid starkare smärta drar åt lite mer och vid mindre smärta släpper efter något.

4 Om smärtan flyttar sig från ett ben till det andra så flyttar du även på din Restpad. Dra gärna åt lite extra för att bli av med smärtan snabbt. Vid extrema fall kan smärtan flytta tillbaks till det första benet, den vanligaste orsaken är att man inte drog åt tillräckligt när man bytte ben.

5 Är det så att du inte känner några krypningar eller smärta, men likväl har svårt att sova, kan du peta ner din Restpad så att den hamnar löst runt fotleden. Då verkar den men betydligt mildare, och du somnar gott.

Nöjda ben eller pengarna tillbaka!

Kontakt

E-post:
info@restpad.se

Utdelningsadress:
RESTPAD Scandinavia AB
Linnegatan 18
114 87 Stockholm

Kundservice och logistikcenter i Växjö

Restpad
Alwex Lager & Logistik
HÖGSBYVÄGEN 3
352 50 Växjö

Organisationsnummer:
556842-4252