VANLIGA FRÅGOR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om Restpad. Hör gärna av dig till oss om du undrar över någonting mer.

Inget har tidigare lindrat mina besvär med rastlösa ben, varför skulle Restpad göra det?

95 procent av våra användare slipper eller lindrar sina smärtor. Troligtvis hjälper Restpad även dig. För att du ska kunna testa produkten och se har du 60 dagars returrätt vid beställning.
Primär RLS är en symptomdiagnos, vilket innebär stort lidande utan tydlig och botbar orsak. Flera av de personer som provat Restpad har tidigare medicinerats med olika smärtstillande medel eller testat andra metoder. Restpad är en ny behandlingsmetod som hjälper direkt, inom 15 minuter.

 

Mina besvär varierar – kan jag använda Restpad?

Ja. Bandet kan inte bara anpassas till olika personers behov, utan också till varje persons skiftande grad av besvär. Om dina besvär är mildare vissa dagar och mer påfrestande andra så kan du genom Restpads patenterade funktion anpassa bandets verkningsgrad efter dina varierande besvär. Det gör du helt enkelt genom att spänna eller lossa på bandet.

 

Jag har bara besvär ibland, kan Restpad hjälpa mig?

Absolut. Restpad börjar verka omedelbart vilket passar bra för dig som endast har tillfälliga problem.

 

Jag har sekundär RLS. Kan jag använda Restpad?

Restpad är ett medicintekniskt hjälpmedel som är utformat och utprovat för primär RLS. Sekundär RLS ska bedömas och behandlas av läkare. Personer med andra sjukdomar ska alltid konsultera läkare innan Restpad används. Det finns inget enkelt sätt att skilja mellan primär eller sekundär RLS, om du är tveksam rekommenderar vi dig att konsultera läkare.

 

Hur fungerar Restpad?

I din Restpad skapar nickelfria specialmagneter ett naturligt magnetfält som tillsammans med ett tryck påverkar nervändslutet i smärtsamma områden. I de flesta fall minskar och lindrar det smärtan du känner i dina ben.
För att ge en djupare förklaring måste vi först förklara vår modell för hur Restless legs syndrom fungerar. En möjlig förklaring till RLS är att den centrala filtreringen av det alltid förekommande bruset från smärtnervsändslut ute i benen är nedsatt. Det innebär att smärtan ofiltrerat når fram till de delar av hjärnan som uppfattar smärtsignaler. Den smärtlindring som våra användare känner beror på att det naturliga magnetfältet i kombination med tryck påverkar bruset från smärtande områden. Smärtsymptomen uppkommer med andra ord likt ett brus i nervsignalerna, och trycket i kombination med magnetfältet minskar bruset likt ett filter. När bruset minskar, minskar även dina besvär.

Ytterligare en möjlig förklaring är att såväl muskler som nerver, i både kärl och muskelvävnad, påverkas av calciumjonbalansen. Calciumjonerna är elektriskt laddade och påverkas av det ofarliga magnetfält som Restpad skapar. Förklaringen är att olika membran i nerver, muskler och kärl ändrar sin genomsläppligt och därmed lindar symptomen.

 

Vad säger forskningen om Restpad?

Under vårt arbete har vi intervjuat ett stort antal läkare. Tillsammans med dem har vi ännu inte kunnat presentera en exakt förklaring på hur och varför rastlösa ben lindras av det magnetfält och tryck som Restpad åstadkommer. Vår pilotstudie har dock öppnat dörren för en mer vetenskaplig och strukturerad utvärdering av Restpad. Vi för en kontinuerlig dialog med flera läkare för att fördjupa kunskaperna om Restpads effekter hos olika patientgrupper med rastlösa ben. Vi uppdaterar webbplatsen kontinuerligt med nya rön och erfarenheter.

 

Vad säger era studier?

95 procent av våra användare är överens om att Restpad hjälper dem. Styrkta av att så många är hjälpta av Restpad har vi patenterat vår produkt. Vi har även CE-märkt bandet och registrerat Restpad som ett medicintekniskt hjälpmedel avsett att lindra symptomen vid primär Restless legs syndrom.

 

Är magneten farlig?

Nej. Magneternas styrka är inom Strålskyddsmyndighetens gränser. Våra magneter skapar ett magnetfält som i första hand inte konkurrerar med de elektriska signaler som normalt går genom kroppen. De bidrar heller inte till för hög uppvärmning av vävnaden.

 

Måste jag ha på min Restpad hela tiden?

En stor fördel med Restpad är att du endast behöver använda den när du har din smärta. Du slipper därför tänka på dina besvär resterande del av dygnet. Läs mer om hur du använder din Restpad på rätt sätt.

 

Min Restpad är smutsig, kan jag tvätta den?

Ja. Eftersom vi vet att många har stor nytta av sin Restpad har vi tillverkat den i ett tvättbart material.

 

Hur gör jag om jag vill returnera min Restpad?

Om Restpad inte lindrar dina besvär kan du returnera den. Börja med att fylla i returformuläret som du hittar här. När det är ifyllt och ivägskickat får du ett svarsmejl med den information du behöver för att skicka tillbaka din Restpad.

Nöjda ben eller pengarna tillbaka!

Kontakt

E-post:
info@restpad.se

Utdelningsadress:
RESTPAD Scandinavia AB
Linnegatan 18
114 87 Stockholm

Kundservice och logistikcenter i Växjö

Restpad
Alwex Lager & Logistik
HÖGSBYVÄGEN 3
352 50 Växjö

Organisationsnummer:
556842-4252